Gastronomia

Gastronomia

Gastronomia

W kuchni Julinka nie ma rzeczy niemożliwych! Proste przekąski, dania z grilla czy dania podawane podczas kolacji galowych - jesteśmy przekonani, że będziecie Państwo zachwyceni smakiem i jakością naszych potraw.

Wieloletnie doświadczenie naszych kucharzy w organizacji różnorodnych imprez, połączone z indywidualnym podejściem do każdego Klienta jest gwarancją, że Państwa wydarzenie nabierze wyjątkowego charakteru i na długo pozostanie w pamięci Gości.

Smacznego!

ZESTAW I

  • Krem z pomidorów z oliwą bazyliową
  • Karmazyn w sosie maślanym z porem z ziemniakami puree i surówką z marchewki
  • Domowe ciasto sezonowe z owocami

Wszystkie zestawy zawierają napoje zimne (kompot owocowy, woda mineralna z miętą i cytryną)

CENA 28 zł netto + VAT

*Bufet dla grup powyżej 20 osób. Dla grup poniżej 20 os. dopłata netto do bufetu 10 zł/os.

ZESTAW II

  • Staropolski żur z białą kiełbasą
  • Pierś z kurczaka faszerowana szpinakiem, serem feta i suszonymi pomidorami podawana ziemniakami opiekanymi i miksem sałat sezonowych w sosie winegret
  • Szarlotka

Wszystkie zestawy zawierają napoje zimne (kompot owocowy, woda mineralna z miętą i cytryną)

CENA 28 zł netto + VAT

*Bufet dla grup powyżej 20 osób. Dla grup poniżej 20 os. dopłata netto do bufetu 10 zł/os.

ZESTAW III

  • Domowy rosół z makaronem
  • Kotlet de’volaille z ziemniakami z wody z koperkiem podany z tradycyjną mizerią
  • Sernik

Wszystkie zestawy zawierają napoje zimne (kompot owocowy, woda mineralna z miętą i cytryną)

CENA 28 zł netto + VAT

*Bufet dla grup powyżej 20 osób. Dla grup poniżej 20 os. dopłata netto do bufetu 10 zł/os.

ZESTAW IV

  • Barszcz czerwony z „krokiecikami” grzybowymi
  • Bitki wołowe z kluskami śląskimi i kulkami buraczanymi glazurowanymi w miodzie
  • Ciasto czekoladowe

Wszystkie zestawy zawierają napoje zimne (kompot owocowy, woda mineralna z miętą i cytryną)

CENA 28 zł netto + VAT

*Bufet dla grup powyżej 20 osób. Dla grup poniżej 20 os. dopłata netto do bufetu 10 zł/os.

Opcja Wegeteriańska

  • Gnocchi w winnym sosie z suszonymi pomidorami i pestkami słonecznika
  • Gołąbki faszerowane soczewicą z warzywami brinoise i świeżymi ziołami w sosie pomidorowym
  • Ravioli z szpinakiem i ricotta w sosie bazylikowym

Wszystkie zestawy zawierają napoje zimne (kompot owocowy, woda mineralna z miętą i cytryną)

CENA 28 zł netto + VAT

*Bufet dla grup powyżej 20 osób. Dla grup poniżej 20 os. dopłata netto do bufetu 10 zł/os.

ZESTAW I

Zupy

  • Domowy rosół z makaronem
  • Krem z pomidorów

Dania gorące

  • Morszczuk w sosie ziołowym
  • Wolno pieczona karkówka w sosie chrzanowym
  • Pierogi ruskie z karmelizowana cebulką i czarnuszką

Dodatki

  • Ziemniaczki opiekane w ziołach
  • Kluski śląskie

Sałatki

  • Warzywa na parze z pestkami słonecznika
  • Mix sałat sezonowych z winegretem miodowym i owocami

Napoje

  • Woda z cytryną i miętą
  • Kompot domowy

Cena 55 zł netto + VAT

*Bufet dla grup powyżej 20 osób. Dla grup poniżej 20 os. dopłata netto do bufetu 10 zł/os.

ZESTAW II

Zupy

  • Zupa pieczarkowa z łazankami
  • Barszcz ukraiński

Dania gorące

  • Roladki z soli ze szpinakiem w sosie maślanym z pieczonymi pomidorkami cherry
  • Filet z kurczaka po parysku
  • Ravioli ze szpinakiem i risotta w sosie bazyliowym

Dodatki

  • Ziemniaczki z koperkiem
  • Ryż jaśminowy

Sałatki

  • Marchew baby w sosie maślanym z sezamem
  • Sałata ze świeżych warzyw sosie koktajlowym

Napoje

  • Woda z cytryną i miętą
  • Kompot domowy

Cena 55 zł netto + VAT

*Bufet dla grup powyżej 20 osób. Dla grup poniżej 20 os. dopłata netto do bufetu 10 zł/os.

ZESTAW III

Zupa

  • Krem z białych warzyw z ziołowymi grzankami
  • Minestrone z młodych warzyw

Dania gorące

  • Zraziki schabowe w sosie pieczarkowym
  • Dorsz w sosie puttanesca z suszonymi pomidorami, kaparami i oliwkami
  • Makaron farafale w sosie neapolitana

Dodatki

  • Kopytka
  • Pieczone ziemniaczki w pięciu ziołach

Sałatki

  • Prowansalskie Ratatuile
  • Fasolka szparagowa

Napoje

  • Woda z cytryną i miętą
  • Kompot domowy

Cena 55 zł netto + VAT

*Bufet dla grup powyżej 20 osób. Dla grup poniżej 20 os. dopłata netto do bufetu 10 zł/os.

PRZERWA STANDARD

  • Świeżo parzona kawa z ekspresu
  • Wybór herbat
  • Woda mineralna niegazowana
  • Wybór ciasteczek bankietowych

Opcja I – do 4 godzin – 15 zł netto/os.
Opcja II – do 8 godzin – 29 zł netto/os.

PRZERWA STANDARD PLUS

  • Świeżo parzona kawa z ekspresu
  • Wybór herbat
  • Soki owocowe
  • Woda mineralna niegazowana
  • Wybór ciasteczek bankietowych
  • Sezonowe owoce filetowane

Opcja I – do 4 godzin – 22 zł netto/os.
Opcja II – do 8 godzin – 36 zł netto/os.

PRZERWA PREMIUM

  • Świeżo parzona kawa z ekspresu
  • Wybór herbat
  • Soki owocowe
  • Woda mineralna niegazowana
  • Wybór ciasteczek bankietowych
  • Mini ciasta domowe
  • Selekcja kanapeczek koktajlowych

Opcja I – do 4 godzin – 31 zł netto/os.
Opcja II – do 8 godzin – 45 zł netto/os.

OPCJE DODATKOWE

(ceny za osobę)

  • Mini ciasta domowe (2 szt./os.) – 5 zł netto
  • Sezonowe owoce filetowane (200g/os.) – 5 zł netto
  • Selekcja kanapeczek koktajlowych (3 szt./os.) – 10 zł netto
  • Napoje gazowane (Coca-Cola, Fanta, Sprite) – 10 zł netto

Oferta

Cena do 5 godzin za osobę dorosłą: 135 zł + VAT
Cena do 5 godzin za dziecko: 75 zł + VAT

Sałatki

  • Sałatka colesław
  • Sałatka z pomidorów i zielonego ogórka z ziołową oliwą
  • Mix sałat z sosem winegret i grzankami


Zupy

  • Krem z pomidorów


Stacje grilowe z Kucharzami

  • Filet z piersi kurczaka w świeżych ziołach
  • Karkówka w marynacie tradycyjnej
  • Kaszanka grillowana
  • Kiełbasa grillowana
  • Warzywa grillowane (np. papryka, cukinia, bakłażan)
  • Ziemniak z gzikiem
  • Frytka belgijska


Dodatki

  • Tradycyjny smalec z cebulką
  • Wybór marynat
  • Ogórek kiszony
  • Selekcja pieczywa
  • Musztarda, ketchup
  • Sól, pieprz
  • Selekcja sosów


Desery

  • Wybór ciast sezonowych
  • Owoce sezonowe


Napoje

  • Kawa
  • Herbata
  • Napoje owocowe
  • Woda z miętą i cytryną


FIT

  • Sałatka z pieczonych buraczków z czosnkiem, zieloną natką i oliwą z sokiem cytrynowym
  • Filet dorsza grillowany z bazylią, czosnkiem i ziołami
  • Kurczak grillowany z ananasem
  • Sałatka owocowa

Cena za stację przy min. 50 osobach: 25 zł + VAT

WEGE

  • Grillowane tofu w marynacie z sosu sojowego
  • Oscypek z żurawiną
  • Kalafior grillowany w marynacie
  • Selekcja sosów i dipów

Cena za stację przy min. 50 osobach: 25 zł + VAT

ZUPY

  • Gulasz wieprzowy z papryką
  • Krem z białych warzyw z grzankami
  • Chłodnik z botwinki na maślance i kefirze
  • Żurek z kiełbasą / Grochówka na wędzonce

Cena za stację przy min. 50 osobach: 25 zł + VAT

BAŁKAŃSKA

  • Sałatka grecka z pomidorów, sera feta, z oliwkami i ziołową oliwą
  • Cevapcici z dodatkiem kminu
  • Kofty greckie z mięsa wołowo-wieprzowego
  • Sos tzatziki z zielonego ogórka z czosnkiem i jogurtem greckim
  • Pikantna pasta z papryki

Cena za stację przy min. 50 osobach: 25 zł + VAT

SŁODKA

  • Lody
  • Popcorn
  • Wata cukrowa
  • Banan grillowany z bitą śmietaną i sosami

Cena za stację przy min. 50 osobach: 25 zł + VAT

STACJA LEMONIAD

 

Cena za stację przy min. 50 osobach: 25 zł + VAT

Lemoniady

  • Cytryna z miętą
  • Grapefruit z pomarańczą
  • Arbuzowa
  • Truskawkowa
  • Ogórkowa

Cena za osobę: 29 zł + VAT

 

Pasty, hummusy i tapenady

  • Hummus z cieciorki z selerem naciowym, zieloną dymką i chili
  • Pasta avocado z czosnkiem
  • Tapenada z oliwek i kaparów
  • Pasta z grillowanej papryki
  • Babaganoush – pasta z bakłażana i czosnku
  • Oliwki czarne i zielone
  • Selekcja pieczywa: ciabatty, bagietki, pieczywo pełnoziarniste

Cena za stację przy min. 50 osobach: 35 zł + VAT

Amerykańska

  • Sałatka z zielonego ogórka, słodkiej kukurydzy i czerwonej cebuli
  • Buffalo wings – grillowane skrzydełka z kurczaka w ostrym sosie
  • Żeberka BBQ w ciemnym piwie
  • Bekon marynowany w aromatycznych ziołach
  • Kolby kukurydzy grillowane z masłem ziołowym
  • Brownie czekoladowe

Cena za stację przy min. 50 osobach: 35 zł + VAT

Pierogi

  • Ruskie
  • Z mięsem
  • Z kapustą i grzybami
  • Ze szpinakiem
  • Z owocami sezonowymi

Cena za stację przy min. 50 osobach: 35 zł + VAT

PAKIET PODSTAWOWY

Alkohol

  • Wódka czysta Wyborowa
  • Wino białe /czerwone Luigi Leonardo
  • Piwo Żywiec

Dodatki do drinków

Opcja I – do 4 godzin
Cena za osobę: 37 zł + VAT

Opcja II – do 6 godzin
Cena za osobę: 47 zł + VAT

PAKIET SREBRNY

Alkohol

  • Wódka czysta Wyborowa
  • Wino białe /czerwone Luigi Leonardo
  • Piwo Żywiec
  • Whisky Johnnie Walker Red
  • Tequila Sauza Silver
  • Rum Bacardi
  • Gin Seagrams

Dodatki do drinków

Opcja I – do 4 godzin
Cena za osobę: 69 zł + VAT

Opcja II – do 6 godzin
Cena za osobę: 80 zł + VAT

PAKIET ZŁOTY

Alkohol

  • Wódka czysta Wyborowa
  • Wino białe /czerwone Luigi Leonardo
  • Piwo Żywiec
  • Whisky Johnnie Walker Red
  • Tequila Sauza Silver
  • Rum Bacardi
  • Gin Seagrams
  • Martini Bianco
  • Triple Sec
  • Campari
  • Malibu

Dodatki do drinków

Opcja I – do 4 godzin
Cena za osobę: 96 zł + VAT

Opcja II – do 6 godzin
Cena za osobę: 107 zł + VAT

Piwo

Piwo z nalewaka
Sok malinowy
Cena za keg (30 l): 300 zł + VAT
Prosecco cena za keg (20l) : 600 zł. + VAT

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25